Sağlık Bakanlığı tarafından Tunceli’ye gönderilen 6 ambulansın hizmete sokulması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, yaklaşan yerel seçimlere vurgu yaparak, “Hiçbir partiye ayrıcalık tanımıyorum. İktidarıyla muhalefetiyle bağımsızıyla bağımlısıyla bütün siyasi partiler kapımızı çalabilirler. Seçimler idarenin en sancılı dönemidir. Olaylara ne kadar özgüvenli şeffaf ve tarafsız baktığımızın en önemli işaretidir. Daha önceki dönemde burada sıkıntılar yaşanmış. Aynı sıkıntıların yaşanmasına ben Tunceli Valisi, halkın valisi olarak müsaade etmem. Halkın valisiyim, halkın yanındayım. Benim gözümde herkes bir ve eşittir. İşini iyi yapan en kıymetli adamdır. İster Yusufanlı, ister Kureyşanlı isterse başka bir şey olsun. Onun için bu konuda Dersim halkı beni doğru anlasın, bizimle işbirliği yapsın” dedi.

İş Kur kapsamında 500 kişinin işe alınacağını kaydeden Vali Güner, “İşe yerleştireceğimiz kişiler hangi partiden olursa olsun fakirlik belgesi olan vatandaşlar olacak” diye konuştu.

vali-aciklama_ic.jpg

Tuncelililer’den hizmetlere sahip çıkmalarını ve zarar vermek isteyenlere karşı durmalarını isteyen Güner, Alevilik konusunda da hassas olduklarını söyledi.

Güner, “İnanç konusunda bizim büyük bir hassasiyetimiz var. Gençler eğer yol paraları yoksa ben yardımcı olmaya hazırım. Minibüs kiralayalım Mazgirt’e gitsinler oradaki cemevi’ni yanındaki türbeyi gezsinler ve sorsunlar bu cemevi’ni kim yaptırdı. Halkın valisi mi yaptırdı yoksa kendi kendime mi yapıldı. Biz bu halkın değerlerine önem veriyoruz, önemsiyoruz. Bunu da herhangi bir arka planımız olduğu için yapmıyoruz. Halkımızı kandırmıyoruz. Samimiyiz halkımızda kendisine samimi olanlarla olmayanları ayırsın” şeklinde konuştu.

vali-aciklama_ic1.jpg

VALİ GÜNER, “MEYHANE SAHİPLERİ VE KAMU KURUMLARI AKLINI BAŞINA ALSIN”

Tunceli’de son zamanlarda bayan garson çalıştıran birahanelere yönelik gelişen olaylara da değinen Vali Güner, “Gençlerimiz meyhanelerde, birahanelerde uyuşturucu, bali peşinde mahkum olmasınlar. Geleceğe yönelik hayaller kursunlar. Meyhanelere sesleniyorum herkes aklını başına alsın. Kamu kurumları aklını başına alsın, görevini adam gibi yapsın. Emniyet ve diğer kurumlar. Buraları ciddi şekilde denetleyeceğiz. İşletme sahiplerine sesleniyorum duyarlı olun aklınızı başınıza alın. Kimse sabrımı taşırmasın. Meyhaneyse meyhane gibi çalışsın” dedi.

Konuyla ilgili harekat planı çıkardığını dile getiren Vali Güner, ruhsatına uygun çalışmayan işletmelerin belediyeye bildirilerek kapatılacağını da söyledi.

Vali Güner, konuşmasının ardından yeni alınan ambulansları gezerek ilgililerden bilgi aldı.