Vali Güner, mesajında şunları kaydetti: “İnsanlık tarihi boyunca süren bir onur mücadelesinin evrenselliğini simgeleyen bu gün, kadınlarımızın ekonomik ve toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri almalarına engel olan tüm sorunları hatırlamak ve çözüm için gerekli iradeyi güçlendirmek için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

 

            Kadınlar, nezaket, zarâfet, fedakârlık, vefa gibi yüksek duyguları taşırlar. Toplumun ve milletimizin selâmeti için bu değerleri taşıyan kadınlarımız, okumalı, iş veya meslek sahibi olmalı, aslî vazifeleriyle bunları dengeleyerek elbette istediği kadar çalışmalı ve faal olmalıdır. Buna gerçekten çok ihtiyaç vardır. Millet kitlesinin bir tarafını yükseltirken, diğer tarafını ihmal etmek toplumu yaralayacaktır.

     

           Ülkemizin Kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol hafızalarımızdan silinmemektedir. Nitekim büyük Atatürk, "Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim' diyemez" sözleriyle Anadolu kadının milli mücadelede oynadığı can alıcı rolü özetlemiştir. Atatürk, Avrupa'nın en köklü demokrasilerinden Fransa, İtalya ve İsviçre'den önce kadınlarına seçme-seçilme hakkını vererek, Cumhuriyetimizin temelinin kadınlarımızın emeği ile işlenmesini sağlamıştır.

 

            Kadın hakları derken kastımız “kadının insan hakları” olduğunu gözden kaçırmamak gerekir. Amaç, insan haklarından kadınların da en az erkekler kadar yararlanmasını teminat altına almaktır.

 

            Bir toplumda, tüm kadınların onurlu bir yaşam sürme imkânlarına sahip olması, sadece kadınların değil toplumun tüm fertlerinin ortak amacı ve sorumluluğudur. 

     

           Kadının ekonomik ve toplumsal yaşama katkısının ülkenin kalkınma meselesinden önce kadının eşit fırsat ve yaşam hakkı olduğunu kavramak ve kadınlar için yapılan ve yapılması gerekenleri lütuf ya da himaye değil bir sorumluluk olarak algılamak zorunda olduğumuzu belirtmek isterim.

 

            Bu düşüncelerle, dünya kadınlarının onurlu eşitliğine adanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, başta yöremiz kadınları olmak üzere Ülkemizin tüm kadınlarına kutlu olmasını diliyorum.”