Fatih Projesi kapsamında Tunceli’ye gönderilen toplam 167 adet Tablet Bilgisayardan 88’i Anadolu Öğretmen Lisesinde, 79’u da Fen Lisesi’nde dağıtıldı.

Tunceli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapılan dağıtım törenine Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, Şube Müdürü Kazım Karaca, Okul Müdürü İrfan Doğan, Okul Aile Birliği Başkanı Veli Mercan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tablet Bilgisayar dağıtımından önce öğretmenler odasına geçen Vali Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler öğretmenler ile bir süre sohbet ettikten sonra okul müdürü İrfan Doğan tarafından bilgilendirildiler.

Tablet Bilgisayarların dağıtımı öncesinde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlangıcından itibaren kullanılan Etkileşimli Tahta konusunda Fatih Projesi İl Koordinatörü Hüsamettin Aydın tarafından Vali Güner ve beraberindekilere bilgiler verildi.

vali_ic.20130305183156.jpg

Etkileşimli Tahtayı inceleyen Vali Hakan Yusuf Güner ise öğrencilerin kullanacakları akıllı tahta ve tablet bilgisayarların hayırlı olması temennisinde bulunarak İletişimli Tahtaya ‘‘Hayırlı Olsun’’ yazdı.

Daha sonra 62 adet Tablet Bilgisayarın öğrencilere, 26 tanesinin de öğretmenlere dağıtımı için 9. sınıf öğrencilerine hitap eden Vali Güner, ‘‘Tablet bilgisayarlarınız hayırlı uğurlu olsun. Sizler günümüz teknolojisinden ve imkânlarından yararlandığınız sürece bizlerin gözleri arkada kalmayacak. Bizler bu imkânlardan faydalanamadık, sizler bu konuda çok şanslısınız. Bu anlamda tablet bilgisayarlarınız hayırlı uğurlu olsun şimdilik her şeyiniz tamam geriye kalan çalışıp başarılı olmanız kaldı” dedi.

vali_ic1.20130305183216.jpg

Vali Güner konuşmasının ardından Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğrenimlerine devam eden 9.sınıf öğrencileri ile öğretmenlerine toplam 88 adet Tablet Bilgisayarı Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş ile birlikte dağıttı.