İn Delikleri Vadi Projesi kapsamında daha önce yapılan Hasbahçe alt kısmı dere ıslahı çalışması, Gedikler yolu parke çalışması ve ışıklandırma çalışmasının ardından; Hasbahçe Altı, Gediker Yolu Eski Köprüsü-Delideccal Deresi-Gedikler Köprüsü arasında kalan alanlar park alanına dönüştürülüyor. Belediye tarafından yapılan çalışmada daha önce atıl ve çok ucube duran bu alanlar vatandaşların gezip oturabileceği parklara dönüştürülüyor.

 vadi_ic.jpg

       Fırat havzasına (FAY-HİB)' üye olan Çemişgezek Belediyesi’nin hazırladığı vadi projesi Malatya, Elazığ(Harput, Keban), Pertek ve Sivas’ta geliştirilecek turizm faaliyetlerinin devamı niteliğinde olacak. Proje tamamlandığında bölge insanına istihdam, 2000 kişilik gezi alanı, Doğa Sporları (Rafting, Dağcılık, Trekking vb.) gibi hizmetleri sunacak.

 

       Projenin ikinci etabı olan 2 kilometrelik gezi ve park alanı çalışmasının Haziran ayı ortalarında tamamlanması planlanıyor. 2015’te bitirilmesi planlanan proje hem İlçenin çehresini değiştirecek hem de bölge halkının kalkınmasına yardımcı olacak.