Türkiye’nin en güzel kampüslerinden ve en güzel manzaralarından birine sahip olan üniversitemizde tamamlanan 1.etap kampüs inşaatlarının ardından peyzaj çalışmalarına ağırlık verildi.

Hatırlanacağı üzere Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek’in talimatıyla üniversitemiz kampüsünde peyzaj çalışmalarına geçtiğimiz yılın sonunda başlanmış ve mevsim koşullarına görev çalışmalar devam etmişti.

Kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte üniversitemiz kampüsünde peyzaj çalışmalarına yeniden başlanırken, devam eden peyzaj çalışmalarının bahar ve yaz mevsimi boyunca süreceği öğrenildi.

Yaklaşık 5 bin m2’lik bir alanı kapsayan peyzaj çalışmaları, 30 kişilik bir ekip ve çok sayıda iş makinasıyla devam ederken, peyzaj çalışmalarının Ağustos ayının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ve “Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Tunceli Üniversitesi kampüsünün bölgenin ve ülkenin en güzel kampüslerinden birine sahip olacağını” ifade eden Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üniversite kampüsü içerisinde çok sayıda yeşil alan, çeşitli yürüyüş ve bisiklet yolları ile dekoratif aydınlatma çalışmaları gerçekleşmiş olacak” dedi.