Tunceli Üniversitesi’nde bu amaçla düzenlenen basın toplantısına Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, senato üyeleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Üniversitenin bahar şenlikleri çağrısını Türkçe yapan Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, “Devletimizin, hükümetimizin, milletimizin birikmiş insani ve sosyal sorunlarını çözme konusunda attığı adımları, adına İmralı, çözüm veya barış süreci denen süreci üniversite olarak canı gönülden destekliyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz öğrenci konseyinin önerisiyle çok kültürlü toplum olmamız hasebiyle çok dilli yaşamı hayata geçirmiş bulunuyoruz. Özgürlük meydanına Türkçe, Zazaca, Kurmancca, İngilizce ve Arapça levhalar astık. Önümüzdeki günlerde de Aktuluk Kampusüne hoşgeldiniz levhalarını Türkçe, Zazaca, Kurmancca ve İngilizce olarak asacağız” dedi.

Şenlik çağrısın da ilk defa Zazaca ve Kurmancca’yı da kullandıklarını ve bunun ilk olduğunu dile getiren Rektör Boztuğ, “Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını ve ekonomiyi evrenselleşme sürecine sokarak bu günleri bizlere sağlayan yöneticilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Üniversite şenliklerinin açılışının yöre Alevileri tarafından kutsal kabul edilen Hızır Gölü (Gole Çetu)’da Süryani, İmam ve Alevi Dedelerinin katılımıyla toplumsal barış mesajıyla başlatacaklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, daha sonra şenlik programını Türkçe okudu.

universite_ic-003.jpg

Rektör Boztuğ’un ardından Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven programı Zazaca, Başkan Yardımcısı Halil Demir ise; Kurmancca okudu.

 Programının okunmasının ardından Rektör Boztuğ ile öğrenci konseyi başkan ve yardımcısı şenlik afişi önünde fotoğraf çektirdi.