2008 yılında kurulan Munzur Üniversitesi kampüsü 1. etap çalışmalarının ardından 2.3.4. ve 5. etap çalışmalarının da etaplar halinde değil de aynı anda yapılması için Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek’in Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmeler olumlu sonuç verdi.

Munzur Üniversitesi ile Kalkınma Bakanlığı arasında yapılan yoğun görüşmelerin ardından Munzur Üniversitesine toplamda 89 bin 700 metrekarelik bir alanı kapsayan ve içerisinde Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tunceli Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Su Ürünleri Fakültesi, Kültür Merkezi, Dekanlıklar binası, Garaj Amirliği, Misafirhane ve Sosyal Tesis, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Kütüphane, Kreş ve Ana Okulu,  128 adet lojmanın bulunduğu yeni tesislerin tek bir etap halinde ve tek ihaleyle yapılacağı belirtildi.

Bakan Cevdet Yılmaz’ın imzası sonrası tüm işlemler tek ihale ile TOKİ tarafından yapılacak ve Munzur Üniversitesi kampüsü 1.etap’ın ardından 2.etap ve 3.etap şeklinde toplam 5.etap kısım kısım yapılmak yerine, toplu olarak ihale edilecek ve yeni binaların yapımına da en kısa sürede başlanacak.

Çalışmaların 2018 yılına kadar tamamlanması beklenirken, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan ve şuan Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a teşekkür eden Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek,  Yapılacak ihalenin ardından gerek Munzur Üniversitesi’nin ve gerekse Dersim şehrinin çehresinin değişeceğini ve üniversite içerisinde yapılacak olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, kreş ve anaokulu, sosyal tesisler ve misafirhaneler gibi çeşitli merkezlerden üniversite personelinin yanı sıra tüm dersim halkının da faydalanabileceğini söyledi.