Firik Dede Kültür ve Sanat Odasında düzenlediği toplantı da Öğrenci Konsey Başkanlığında Resmi olarak Eş Başkanlık sistemine geçilmesi için başvuru gerçekleştirdiklerini açıkladı...

Güven, “Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı olarak 30.09.2014 tarihli 2705 takip sayılı dilekçemizle Rektörlüğümüze başvuru yaparak Üniversite Öğrenci Konseyinde eş başkanlık sistemine resmi olarak geçilmesi için başvurumuzu gerçekleştirdik.

Dönem içerisinde Senato kararıyla oluşturulan Kadın- Erkek Eşitlik Komisyonuyla çalışmalarımız eşit temsiliyetle devam ederken Öğrenci Konseyimizin yönetimi içerisinde Eylem Baykara ile bu işlevi sürdürüyorduk. Ancak bu dönem resmi olarak eş başkanlık sistemine geçilmesi için başvurumuzu gerçekleştirdik.

Yani Üniversitemizin Eşit temsiliyet modeliyle yönetilmesi için başvurumuzu gerçekleştirdik. İşlerimiz eşit temsiliyet modeliyle yürütülüyordu zaten ama bu dönem resmileşmesi için başvuru yaptık. Senatoda eş başkanın tanınması ve eş başkan olarak senato toplantısına katılmak ayrıca İl koordinasyon kurulu toplantıları başta olmak üzere tüm işlevsel mekanizmalar için bu işlevin sürdürülmesi için eş başkanlık modelini önemsiyoruz.

Üniversitelerde Eş Başkanlık Modeli ilk kez bizim Üniversitemizde Kadın - Erkek Eşitlik Komisyonuyla gerçekleştirildi. Bu dönemde resmi olarak kabul edilirse ilk kez bizim Üniversitemizde gerçekleşecek. Resmi olarak başvurumuzu gerçekleştirdiğimiz 30.09.2014 tarihli 2705 takip sayılı dilekçemiz olur almazsa Eş Başkanlık Modelimiz tekrardan Kadın- Erkek Eşitlik Komisyonuyla yürüyecek.

Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu Eşit temsiliyet modeliyle işlevlerini yürütürken Üniversitemizde Kadın arkadaşlarımızın özgün sorunlarıyla ise Öğrenci Konseyimiz bünyesinde Öğrenci kulüplerimizden aldığımız delegelerle Emine Akın, Zelal Ölmez ve Eylem Baykara'nın öncülüğünde kadın arkadaşlarımızın özgün sorunlarıyla ilgileniyordu.

Bu bağlamda Kadın- Erkek Eşitlik Komisyonu, Kadın Kurulu yeniden çalışmalarına devam ederken Üniversitemizin de Eş Başkanlık sistemiyle yönetilmesini istediğimizi de bir kez daha vurguluyoruz” dedi.