CHP’li belediyenin kazanmasının ardından 2005 yılında Çemişgezek Belediyesi ile kardeş belediye ilan edilen İstanbul’un Ümraniye Belediyesi, o tarihte belediyeye verdiği kepçeyi 3 Nisan 2014 tarihli yazıyla geri istedi.

Kepçe, Ümraniye Belediyesi’nden gelen yetkililere Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen protesto konuşmalarının ardından teslim edildi.

Ümraniye Belediyesi’nden gelen yetkiliye anahtar teslimini yapan CHP’li Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Ümraniye Belediyesine sitemlerini belirtti.

Belediye Başkanı Ersoy, “Ümraniye Belediyesi’nin vermiş olduğu kepçeyi kullandık. Bu açıdan Ümraniye Belediyesine teşekkür ediyoruz. Şimdi Ümraniye Belediyesi kepçesine kavuşuyor. Onun için de Ümraniye Belediyesi de sevinçlidir. Bizler de sevinçliyiz. Bizlerdense onlara hizmeti daha fazla olacak. Bizim burada elimizde kepçemiz yok. Tüm mezarları bununla kazıyorduk.

kepce_ic.jpg

Su arızalarını bununla gideriyorduk. Kanalizasyonu bununla kazıyorduk. Tüm işlerimizi bununla yapıyorduk. Ama ne yazık ki Ümraniye Belediyesi bizim derdimize çare olmadı. Bizden kepçesini geri istedi. Neymiş. Çemişgezek Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili bir belediyeymiş diye. Biz Cumhuriyet Halk Partili Belediye olmaktan övünüyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Biz parti rozetini çıkartmış Çemişgezek’e hizmet için varız. Ama biz bunu Ümraniye Belediyesine maalesef anlatamadık. Alsınlar tepe tepe kullansınlar. Bize kepçe veren çok olur. Mutlaka verecekler de. Ama burada bu kepçeyi Ak Partilisi de kullanıyor, CHP’lisi de kullanıyor. Biz Çemişgezek’in hizmetindeyiz. Biz parti ayrımı gözetmiyoruz. Çemişgezek’te bu gün ölümüz vardı. Ölümüz için kepçemizle gittik. Kepçeyi hibe yapmamışlar 150 TL gibi sembolik bir rakamla belediyemize verilmiş. Şimdi diyorlar ki, kepçemizi geri alıyoruz. Biz de diyoruz ki alın tepe tepe kullanın. Kepçe sizindir ama biz kendi derdimizi anlatamadık. Bizim amacımız Çemişgezek’e hizmet etmeleriydi. Verdikleri hizmetten ötürü de teşekkür ediyoruz. Ümraniye Belediyesi’nden gelen görevliye anahtarı teslim ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Ümraniye Belediyesini de tebrik ediyorum. Kepçelerine kavuştukları için. Kepçemizin mazotunu da doldurduk” dedi.

Çemişgezek Belediye Başkanının açıklamasının ardından vatandaşlarda yaptıkları açıklamalarla konuyla ilgili tepkilerini dile getirdiler.