Yürüyüşte katır sırtına sembolik olarak cesetler yüklendi.

 

2011 yılında savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülen 34 kişiyi anmak için Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi buradan meşalelerle Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün önünde Uludere’deki olayın ardından cesetlerin katırlarla taşınmasını sembolize etmek için bir katırın sırtına sembolik olarak cesetler yüklendi.

 

Seyit Rıza Meydanı’nda 34 kişi için saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, “Dersim 1938’den bu yana Maraş’ta, Sivas’ta; Roboski’de yaşananlarla Cizre’de yaşananlar aynıdır. Bunları her platformda dile getirmeye her alanda bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

uludere_ic-001.jpg

 

Uludere’de yaşananları sıradan bir yanlış olarak ifade etmenin gaflet ve ihanet olduğunu dile getiren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Ergin Doğru ise; “Roboski’de katledilenler Kürt oldukları için katledildiler. Devlet bu ayıptan üç yıldır kurtulamadı. Devlet bu ayıbı sürdürdükçe biz de alanlarda, meydanlarda devletin işlediği bu cinayeti teşhir etmeye, bununla mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale de devletin Roboski de dahil olmak üzere bütün katliamlarla yüzleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Uludere’deki bombardımanda hayatını kaybeden Sait Öncü’nün Kardeşi Medine Öncü’nün de konuşma yapmasının ardından kitle sessizce dağıldı.

uludere_ic1.jpg