Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar, gösterilen fedakarlıklar, birlik ve beraberlik duygularının daha da gelişmesini sağlıyor.

10 kişiden oluşan kendilerini “Uğur Böcekleri” olarak adlandıran gönüllü gençler sosyal medyadan, Engelliler haftası kapsamında kötü evde yaşayan engelli çocukları olan bir anne için sosyal sorumluluk çalışması başlattı. Sosyal medyadaki takipçilerinden ve hayırseverlerden destek alan gençler, ilimiz İnönü Mahallesi’nde olumsuz şartlarda yaşayan aileye yeni bir daire tutup içini dayayıp döşedikten sonra aileye süpriz yaptılar.

Grup adına, İhtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olacaklarını belirten Seda Canpolat “ Anne Feride, ilimize Azerbaycan’dan eşini kaybetmesi sonucu gelmiş. Birileri ona Dersim halkı çok duyarlı orada daha mutlu yaşarsınız insanlar size destek sunar demişlerdi. Biz de ailenin yaşadığı evi ziyaret ettik. Evleri çok kötü durumdaydı. Annenin engelli çocuğu olduğu için çalışmakta zorluk çekiyor. Biz de Uğur Böcekleri olarak ilimizde bulunan Cengizler Plaza sahipleri ile görüştük bize beyaz eşya yardımında bulundular ve Elmalı Karakolunda görev yapanlar sosyal medyadan bizlerin kampanyasını görerek aralarında para toplayıp bize verdiler” dedi.