Kadıköy-Kalamış’ta POSH Restaurant ta kahvaltıda buluşan Tuncelililer, Derneğin Danışma Kurulu Üyelerini ve yeni üye olan iş adamlarını tanıma fırsatı buldular. Derneğin Danışma Kuruluna; Munzur Su A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kaya, Gazeteci Miyase İlknur, Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı eski Genel Başkanı Kazım Arık, İşadamı Cemalettin Doğan, Tuncelili akademisyenlerden Prof. Dr. Ali Tutay, Doç. Dr. Şükrü Aslan, Bankacı Nihat Sarı, Derneğin Halkla İlişkiler ve Sosyal faaliyetlerinde görev almak üzere Girişimci Kadınlardan Fidan Aydın ve Nurten Süslü katılımcılara tanıtıldı.

Toplantıda konuşan TUSGİD Başkanı Musa Bulut: “Üyelerimiz çoğaldıkça projelerimiz, hizmetlerimiz, etkinliklerimiz ve toplantılarımız da artıyor ve daha da artacak” dedi.

Derneğin yeni Üyelerini ve Danışma Kurulu Üyelerini katılımcılara tanıştıran, derneğin gelişiminden ve gerçekleştirdiği girişimlerden bahseden TUSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Musa Bulut şunları söyledi;

tusgid_ic.jpg 

“Derneğimizin kuruluşundan bu yana 18 ay geçti, birçok toplantı ve etkinlik gerçekleştirdik. Üyelerimiz çoğaldıkça projelerimiz, hizmetlerimiz, etkinliklerimiz ve toplantılarımız da artıyor ve daha da artacak. Bu gün aramıza yeni katılan 15 üye ile Danışma Kurulumuzla derneğimiz daha çok güçlenmiştir. Tunceli’mize ve üyelerimize karşı sorumluluğumuz da artıyor. Önümüzdeki zamanlarda Bölgemizde risk bölüşümü yaparak istihdam amaçlı yatırımlara ve projelere ağırlık vereceğiz. Tunceli İlimizde Risk paylaşımı yaparak bugüne kadar kurulan projelerin başında olan Munzur AŞ.(Munzur Su) olmak üzere Dersim AŞ.(Mandıra)  ve Kırk Konaklar (Kooperatif) ile projelere devam edeceğiz. Yine önümüzdeki Bahar ayında temeli atılacak olan Munzur Turizm A.Ş. Projesi olan 200 yataklı Tatil Köyü projeleri olmak üzere tamamen Dersimli işadamlarımız ile güç birliği yaparak projeyi hayata geçireceğiz. İlimizde Organik Tarım başta olmak üzere Turizm, Hayvancılık, Arıcılık ve Balıkçılık konusunda da yeni projeler yoldadır diyebiliriz.”

 

Tunceli’nin teşviklerden yeterince yararlandırılmamasından yakınan Bulut, “Önemli bir şeyde söylemeden geçemeyeceğim, İlimiz “Teşvik Yatırımlarında” gerekli desteği göremiyor. Teşvikli Kalkınmada ki İller sıralamasında Tunceli’nin 5’ci sırada olmasına da bir anlam veremiyoruz. Düşününki hızla göç veren bir bölgeye özel teşvikler verilmesi gerekirken İlimiz teşvik sıralanmasında 6’ıncı sıralamanın gerisinde kalmıştır. Başta Tunceli Sanayi Odası olmak üzere STK Temsilcileri ve TUSGİD olarak bu duruma itirazımızı yetkili kurumlara yapmış bulunmaktayız” diye konuştu.

 tusgid_ic1.20121111133815.jpg 

TUSGİD’in Dersimspor’a maddi ve manevi destek vermek için düzenleyeceği dayanışma gecesine bir aksilik olmazsa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını söyleyen Dernek Başkanı Bulut, “Aralık Ayı’nın 15’inde TUSGİD Organizasyonu ile Dersimspor’a maddi ve manevi destek vermek için dayanışma gecesi düzenleyeceğiz. Gecemize Programlarında çok önemli bir değişiklik olmazsa CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak” Özellikle bu dayanışma gecesinde bütün hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Toplantıya, Dersimspor kulüp yöneticileri de katıldı.

tusgid_ic2.20121111133831.jpg