13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton’da 16. zirvesini yapan TÜRKONFED, bünyesinde 17 federasyon ve çok sayıda derneği barındıran Türkiye’nin en büyük konfederasyonu.

TÜRKONFED’in 16. zirvesine katılan Tunceli Girişimci İş Kadınları Dernek Başkanı Fidan Aydın, Ankara Genç Girişimci ve Sanayiciler Derneği (ANGİKAD)’ın ev sahipliğinde yapılan zirveye Türkiye’den çok sayıda iş adamı, dernek ve federasyon temsilcisinin katıldığını söyledi.

Kendisinin de zirveye katılarak bir konuşma yaptığını dile getiren Aydın, “Konuşmamda ilimiz ve bölgemizde kadınların yaşadığı sorunları dile getirdim. Orada da dile getirdiğim üzere kırsalda kadın girişimciliğinin önündeki en büyük engel, kadınların finansa erişememesidir. Banka kredilerinde istenen kefaletler, projelerde talep edilen eş finansman kadınların iş kurmasında ve kurulan işlerin sürdürülebilirliği konusunda yeterli düzeyde değildir. Özellikle kadınlara dağıtılan mikro kredilerin uzun vadede fayda getirmeyeceğini görmekteyiz. Konunun muhatabı kurumların ve federasyon ile konfederasyonların konuya hassasiyet göstermesini istedim. TÜRKONFED’in sadece büyük şehirlerde değil illerin kaynaşması; işbirliklerinin kurulmasında önderlik etmesini ve özellikle ilimizin buna çok ihtiyacı olduğunu söyledim. Bir zirveyi de Tunceli’de yapmalarını talep ettim. Zirvenin sonunda TÜRKONFED Başkanı Sayın Süleyman Onanca yanıma gelerek Haziran 2012 tarihinde Tunceli’ye başkanlar konseyini aldıklarını söylediler. Yani Haziran’da Tunceli’de TÜRKONFED Başkanlar Konseyi yapılacak. Bunun ilimizin tanıtımı için çok önemli bir toplantı olacağı inancındayım” dedi.

Tunceli’de düzenlenecek olan zirveye TÜRKONFED’in yanı sıra, TÜSİAD, DOGÜNSİFED, ANGİAD, İÇASİFED’in de katılması bekleniyor.