19 Mayıs günü yola çıkan bayrağın 48. durağı ilimizdi. Erzincan’dan yola çıkan bayrağı ilimizde gönüllü olan kadın bisikletçi Oya Doğan teslim aldı.

İlimizdeki gönüllü kadın bisikletçiler de Türk Bayrağı’nı Elazığ’a götürerek projenin 49. Durağı olan Elazığ’daki kadın bisikletçilere teslim etti.

Mor Pedal Bisiklet Derneği tarafından başlatılan projeye ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bizler, yani 81 ilin kadın bisikletlileri olarak ilk kez  ortak bir projenin bileşenleri olduk. İlk kez elele verip 81 halkalı kocaman bir zincir oluşturduk. Kalabalık, keyifli ve kucaklayıcı aileye dönüşen sıcacık köprüler kuruldu aramızda. Ülkenin hangi köşesine gidersek gidelim, çalacak bir dost kapımızın varlığını bilmek heyecan verici...

Hedefimiz; dikkati bisiklet kullanan kadına yönlendirmektir. Kent içi ulaşımı kolaylaştıran bisikletin kadınlar tarafından kullanımını yaygınlaştırmaktır. Sağlıklı yaşam ve mutlu insanlar için bisiklet sporunun gerekliliğine vurgu yapıyoruz. Günümüzün en yıpratıcı sorunlarından olan trafik kaosuna bisikletle “ Dur! “ diyoruz. Çünkü inanıyoruz ki kadınların gücü ve kararlılığı, çevresine örnek olacaktır. Egzoz gazı kirliliğine mahkum olmayı reddeden, toplumsal duyarlılık öneriyoruz herkese. Bisikletin birleştirici gücüne güveniyoruz...

Muğla Morpedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 19 Mayıs sabahı başlayan projenin 30 Ağustos akşamında sonlanması, bu iki çok özel bayramımızın kutlanması adınadır. Kutsal değerimiz olan bayrağımız, tüm yurdu pedallayacak kadınlar ve onlara destek olacak erkek bisikletçi dostlar tarafından onurla taşınacaktır. İller arası koordinasyonun düzenlenmesi aşamasında emeği geçen bisikletliler olarak bundan sonra da ortak projelerde yer almaya hazırız. Hayalleri gerçeğe dönüştüren birlikteliğimizin sürekliliğini sağlayacağız. Dayanışma ruhunu korumaya kararlılığımız ile İlham kaynağımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kadın özgürlüğüne verdiği öneme,  minnetle sahip çıkıyoruz.”

basin-aciklamasi-(1).jpg