Tunceli Belediyesi tarafından Spor Toto Teşkilat Başkanlığına yapılan başvurunun uygun görülmesi üzerine Munzur Üniversitesi kampüsünde 20 bin metrekarelik alana golf sahası yapılması kararı alınmıştı.

Karar üzerine Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, sahanın yapımı için protokol imzaladı.

İmzalanan protokole ilişkin konuşan Vali Sonel, “Munzur Üniversitemizin kampüsüne yapılacak olan Tunceli’nin ilk golf sahasını, en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin en önemli golf hocaları Tuncelili. İnşallah yapılacak olan bu golf sahasında yine başarılı birçok gencimiz çıkar. Ayrıca Projenin hayata geçirilmesiyle de ilk kez golf İle tanışmış vatandaşlarımız olacak. Şehrimize büyük prestij kazandıracak golf sahamız aynı zamanda turizmi de olumlu yönde etkileyecek. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ayrıca Tunceli’ye gelerek golf sporuna destek veren Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Katkılarından dolayı Spor Toto Başkanlığımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.