Mesai saatleri dışında halkın sağlığı ve yararı için eczanelerin nöbet listelerine bağlı olarak çalışmalarıdır. Acil durumlarda halkın ilaç ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için düzenli bir şekilde nöbet listesi oluşturulur. Bu listenin oluşturulması eczacı odasına bağlı olarak ve resmi bir şekilde sağlanır. Sayı yeterliliğinin sağlandığı normal şartlarda her eczane ayda bir sefer nöbet tutar. Ancak sayı yeterli değil ise ayda birkaç sefer nöbet denk gelebilir. Tunceli’deki nöbetçi eczane hizmetlerinin yoğun bir şekilde ihtiyaç duyulduğu bir şehir olarak karşımıza çıkar. Bundan dolayı da şehirde nöbetçi eczanelerin bilgisine ulaşmayı isteyenlerin sayısı da oldukça fazladır.

Nöbetçi Eczaneler Kaç Saat Hizmet Verir?

Eczanelerin mesai saati bitiminde nöbetçi eczanenin mesai saati başlar. Nöbet süresi ise bir sonraki günün mesai saatinin başlangıcına kadardır. Aksi bir durum yaşanmadığı sürece eczane nöbetinin olduğu gün 24 saat boyunca hizmet verir. Bazı durumlarda ise nöbet saati gece 23.59’ da sona ermektedir. Tunceli’ de yaşıyorsanız ve nöbetçi eczane arıyorsanız internetten Tunceli nöbetçi eczane olarak aratarak veya size en yakın eczanenin asmış olduğu listeden nöbetçi eczaneyi öğrenebilirsiniz. Ancak çalışma saatini net olarak öğrenebilmek için aramanızda fayda vardır.

Nöbetçi Eczane Listesine Nasıl Ulaşılır?

Mesai saatleri dışında eczaneye gitmeniz gerekiyorsa bulunduğunuz yere en yakın nöbetçi eczane bulmanız sizin için kolaylık sağlayacaktır. Nöbetçi eczane bulabilmek için interneti kullanıyorsanız dikkatli olmanız gerekir. Bazen sitelerde bilgiler güncel olmamakta veya eksik bilgi verilebilmektedir. Acelenizde var ise sizin için zaman kaybı olacaktır bu durum. En doğru bilgi alabileceğiniz site eczacı odasının sitesidir. Ya da Nöbetçi eczaneyi bulabilmek için en kolay adımlardan biri size en yakın olan bir eczaneye gitmektir.

Her eczane halkın görebileceği bir şekilde ve ışıklı bir levha halinde nöbetçi eczane listesini asmaktadır. Ayrıca eczane isim listesi ile beraber adresleri ve telefon numaraları da bulunmaktadır. Buradan size en yakın olan yeri bulabilirsiniz. Gitmeden aramakta olası bir zaman kaybını önleyecektir. Tunceli en yakın nöbetçi eczane diye internet ortamında bir arama yaptığınız kısa bir süre içerisinde bu bilgiye ulaşmanız da mümkün olur!

Berkay ÖZTÜRK