Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’in de destek verdiği ve kendilerine Dersim Kent Kadın Meclisi adını veren bir grup kadın, Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek; “Tanrıçanın izdüşümü olalım! Taciz, tecavüz, operasyonlar ve barajlara endi beso” yazılı pankart arkasında, sloganlarla Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İnsan Hakları Heykeli önüne kadar yürüdü.

 

kadinlar_ic1.jpg

 

Burada grup adına bir açıklama yapan Nevin Balta, tanrıça kültüründen gelen kadınlara dayatılan kimliksizliğe, asimilasyona karşı örgütlü mücadelelerini yükselme sözü verdikten sonra, “Toplumda yaşanan her taciz ve tecavüz olayında hep kadın suçlu bulunmuştur. Hatta çocuklara yönelik bu tür istismarlarda dahi ebeveyn değil, sadece anne suçlu bulunmuştur. Aslında yapılan kadın üzerinde başlatılıp tüm toplum tecavüze uğramaktadır” dedi.

 

kadinlar_ic2.jpg

 

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın Kürt sorununun çözümü için ikinci eşlerin Güneydoğu’dan alınsın yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, “Ak Parti’nin Kürt sorununa yüzeysel yaklaşımının bir örneği olarak, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın yaptığı açıklamayı her kesin duyduğunu, bu yaklaşımın kadınlara, doğaya ve Kürt sorununa ne kadar düzeysiz yaklaşıldığının bir örneği olduğunu dile getirerek, “Bu başkan Kürt sorunu gibi ciddi bir sorunu, iki kadın alarak hasım değil, hısım olarak çözülebileceğini söylemiştir. Bu kadar gerici bir noktadan beslenerek bu soruna çözüm getireceğini söylüyor. Bu tavrı kınıyor, böyle bir kültürü Türk ve Kürt kadınları olarak kabul etmiyoruz. Bu başkanla ilgili de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

Açıklamanın ardından kadınların beraberinde getirdikleri mumları yakarak İnsan Hakları Anıtına bıraktı.

Kadınlar tarafından düzenlenen eyleme erkekler de destek verdi.