Cumartesi annelerine destek amacıyla Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Dersim Meclisi üyeleri Belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDK adına açıklamada konuşan Belediye Başkanı Edibe Şahin, Cumartesi annelerinin 400. oturma eylemi yaptıklarını belirterek, “Bizler de Dersim’den onların yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız. Gözaltında kayıplara, faili meçhullere Dersim tarihi yabancı değil. 1938’den bugüne en fazla kayıpları; faili meçhulleri çokça yaşayan bir iliz” dedi.

tunceli_ic.20121125153719.jpg

Türkiye’de faali meçhulleri, kayıpları gündeme getiren en büyük sivil itaatsizlik eylemini Cumartesi Annelerinin yaptığını dile getiren Şahin, “17 yıl önce kaybolan yakınlarını bulmak, onlara ait bir mezar taşına sahip olmak için bu mücadeleyi başlatan Cumartesi Anneleri Galatasaray Lisesi’nin önünü bir mücadele alanına çevirdiler. Bu eylem ilk başladığında şiddetle karşı karşıya kalındı. Ancak onlar mücadelelerini büyüterek bugünlere taşıdılar” diye konuştu.

Belediye Başkanı Şahin’in açıklamasının ardından HDK üyeleri Cumartesi Annelerine destek amacıyla 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.