Yolda oturma eylemi yapan grup, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul’un yaptığı konuşmanın ardından şehir merkezinde eylemlerini sonlandırdı.

Tunceli’de Dersim Kent Meclisi Girişimi’nin çağrısı üzerine Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup buradan “İnsanlık Onuru Kobane’de Direniyor, Sessiz kalma” pankartıyla kent merkezi girişinde bulunan Mameki Köprüsü’ne kadar yürüdü. Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul’un da aralarında bulunduğu grup, alkış ve sloganlarla IŞİD saldırıları ile hükümetin tutumunu protesto ettikten sonra Tunceli-Elazığ-Erzincan karayolunu trafiğe kapattı.

yol_ic-005.jpg

Yarım saatlik oturma eylemi gerçekleştiren kitleye hitaben bir konuşma yapan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki devrimcilerin Kobane için ayakta olduğunu ve ayakta olmaya da devam edeceklerini söyledi.

IŞİD saldırıları ile hükümetin tutumunu sert sözlerle kınayan Bul, vatandaşları Kobane Halkı ile dayanışmaya çağırdı.

Eşbaşkan Bul’un konuşmasının ardından oturma eylemine bir süre daha devam eden kitle, daha sonra yeniden kent merkezine dönerek eylemlerini burada sonlandırdı.