yarali_ic.jpg

Tunceli merkeze bağlı Kuyluca Köyü’nde çobanlık yapan 40 yaşındaki İbrahim Tekin isimli vatandaş’a köyün dağlık alanında bulunduğu esnada yaban domuzunun saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralan Tekin’in yanında bulunan Hıdır Aras isimli vatandaşın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü araması sonucu ekipler harekete geçti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 ve Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü (TUDAK) ekipleri yaralı vatandaşı kurtarmak için harekete geçti. Ekiplerin, bir metreyi aşan karda çabaları yetersiz kalınca, Jandarma Bölge Komutanlığından yardım istendi. Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Skorsky tipi helikopter, yaralının bulunma ihtimalinin olduğu bölgeleri havadan

taradı. Sarp ve ormanlık olan alanda yoğun arama çabası yürüten güvenlik güçleri uzun uğraşlardan sonra yaralının yerini tespit etti. Askerlerin yardımıyla helikoptere taşınan yaralıya; sağlık ekipleri tarafından burada ilk müdahale yapıldı.

yarali_ic1.jpg

Helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığına getirilen yaralı, burada hazır bekletilen ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve donma tehlikesi yaşayan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.