Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 2. dönem "Okul Sütü Projesi" kapsamında Tunceli Merkez Munzur Ortaokulu’nda süt dağıtımı gerçekleştirildi.

 

         Munzur Ortaokulunda düzenlenen süt dağıtımı programına Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Defterdar Faruk Önal, Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ekber Küçük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Nedim Gül, Veteriner Hekim Ali Ekber Teloğlu, Veteriner Hekim Müge Metin, Okul Müdürü Zeki Erdoğan ile öğretmenler katıldı.

sut_ic.20130212142942.jpg 

         İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, yaptığı açıklamada, “yurt genelinde başlayan "Okul Sütü Projesi" kapsamında Tunceli merkez Munzur Ortaokulu’nda 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 2.dönemi yani bugün itibariyle ilimizde, İlkokul, özel okullar ve Anasınıfı olmak üzere 3607 öğrenciye süt dağıtmaya başladık” dedi.

 

       “Okul Sütü” dağıtımı ile ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, “Bu gün Munzur Ortaokulunda ‘’Okul Sütü’’ programı kapsamında süt dağıtımı yaptık. Bununla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, Defterdarlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ilgili Vali Yardımcımız başkanlığında daha önce gerekli koordinasyon çalışmaları için toplantılar yapılarak ön hazırlıkları yapılmıştı. Bu günde süt dağıtımına başladık. Öğrencilerimize özellikle faydalarından, uygulamanın bütün ülkede yapıldığından, haftada üç gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri okul sütünün dağıtılacağından bahsettik. Velileri uygun görmeyen öğrencilerimizi okul sütü programına dahil etmedik fakat öğrencilerimize evde süt içmeleri gerektiğini belirttik. Uygulamanın ilk gününde velilerin yüzde 95 oranında okul sütü içmelerine rıza gösterdiklerini gördük. Bu da bizi mutlu etti. Sütlerimizi alırken ilgili kurumlarımız gerekli kontrollerini yaptılar. Bu anlamda gerekli özeni ve hassasiyeti gösteriyoruz. Bu uygulama bu şekilde devam edecek. İnşallah çocuklarımızın özellikle fiziksel ve zihinsel açıdan gelişmesine katkı sunacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Yaşar ÇİÇEK

sut_ic1.20130212143000.jpg