Tunceli’de 37 amatör spor kulübüne Bakanlık tarafından gönderilen spor malzemelerinin dağıtımı için tören düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törene Tunceli Valisi Osman Kaymak, Spor Genel Müdürlüğü

Spor Kontrolörlüğü Kurul Başkanlığı Şube Müdürü Haydar Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, spor kulübü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Tunceli Valisi Osman Kaymak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de bütün amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunduğunu söyledi.

Katılımcılara spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Vali Kaymak, “Spor yapan insan sağlıklı olur, kafası daha iyi çalışır. Sizler sadece ders çalışarak vakit geçirmeyin. Mutlaka sporla da uğraşın. Sizlerden ilimizi, ülkemizi uluslararası alanda temsil edecek başarılı sporcular olmanızı bekliyoruz” dedi.

Spor Genel Müdürlüğü Spor Kontrolörlüğü Kurul Başkanlığı Şube Müdürü Haydar Doğan ise yaptığı konuşmada, “Bakanlığımızca geleneksel olarak her yıl Ekim ayı içerisinde “Amatör Spor Haftası” adı altında faaliyetler düzenlenmektedir. Bu faaliyetler ile çocuk ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amaçlanmaktadır.

Amatör Spor Haftası ile sporcularda ve kulüplerde sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesi ve ülkemizde topyekün spor kültürünün oluşturulması hedeflenmiştir.

Sayın Bakanımızın Bursa ilimiz programına katılımlarıyla start verilen Amatör Spor Kulüplerimize spor malzemesi dağıtım töreni ile birlikte 81 ilimizdeki Amatör Spor Kulüplerine Bakanlığımızca alınan malzemelerin dağıtımı bugün gerçekleştirilecek olup, ilimizde de 37 spor kulübüne malzeme dağıtılacaktır.

2014-2015 sezonunda sporcularımıza ve spor kulüplerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara da, spor malzemesi yardımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kulüplere spor malzemeleri teslim edildi.

 

amator_ic.jpg

 

amator_ic2.jpg