Kurulan oluşumla ilgili Belediye İşhanı’nda basın toplantısı düzenleyen oluşum üyeleri, Tunceli’de de LGBTİ bireylerinin olduğunu dile getirdi.

Oluşum Sözcüsü Hüsrev Orgun, Dersim’de Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transeksüel, İnterseksler’in var olduğunun altını çizerek, “Bu topraklarda biz de yaşıyoruz. Alışın, buradayız, gitmiyoruz!” dedi.

Oluşum isminin Zazaca olduğunu ifade eden Orgun, “Dersim Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu, Zazaca ay ışığı anlamına gelen Roştiya Asme adını, gündüzleri ev hapsine geceleri karanlığına hapsedilen, ay ışığında gökkuşağı çıkan trans seks işçilerine, gecenin karanlığında, ay ışığının altında katledilen eşcinsel ve transseksüellere atfeder. Dersim Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu başta Dersim ve çevre iller olmak üzere bölgedeki LGBTİ’lerin yaşadıkları hak ihlallerine karşı mücadele edebilecekleri bir örgütlenme alanı oluşturma, LGBTİ’lerin kendi topraklarında var olduklarını, var olmak istediklerinin mücadelesini vermektedir. Özellikle Kürdistan bölgesinden Türkiye illerine LGBTİ’lerin sistematik olarak göç ettirilmesine karşı LGBTİ lerin kendi topraklarında var olduklarını, var olmak istediklerini ve var olacakları mücadelesini vermeyi ilke olarak edinir” diye konuştu.

lgbti_ic.jpg

Oluşumlarına destek çağrısında bulunan Hüsrev Orgun, “Dersim Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu olarak homofobi, bifobi, transfobi, heteroseksizm, faşizm, kapitalizm, militarizm karşıtlarını verilen antifaşist mücadelemizde saflarımızda örgütlenmeye, birbirimize güç vermeye ve bu düzeni değiştirmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından oluşum üyeleri LGBTİ’yi simgeleyen bayrakla fotoğraf çektirdi.