Tunceli Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Emek Partisi üyesi bir grup, “Kahrolsun İsrail Siyonizmi Filistin Halkı Yalnız Değildir” pankartı açarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan Emek Partisi Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, “İl gelen haberlere göre 10’u aşkın insanımızın öldüğü bilgileri İsrail devletinin bu haydutluğunun boyutunu göstermektedir. İnsani yardıma karşı bu kural tanımaz vahşeti uygulayanlar kimden güç ve cesaret almaktadır? Ölümlerin görünür sorumlusu İsrail devleti olduğu ortadadır. Ancak saldırının bu boyutuyla tahmin edilmese de geleceği ortadayken Türkiye hükümeti ne tür bir tedbir ve etkinlik içinde olmuştur? Açıkçası olabileceklere seyirci kalınmış adeta böyle bir trajedinin ortamına göz yumulmuştur” dedi.

tunceli_ic1.jpg

Yapılan saldırıdan İsrail’in yanı sıra ABD ve İsrail devletiyle anlaşma yapan hükümeti de sorumlu tutan Tunç, “Dolayısıyla şimdi yeniden one minute gösterileri ve iç politika istismarına gitmeden hükümetin sorumluluğu ciddi şekilde görülmeli ve gereği yapılmalıdır” diye konuştu.

Tunç, İsrail saldırganlığına karşı Filistin halkı ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

İHD Tunceli Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım da yaptığı açıklamada Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmaların bir an önce iptal edilmesi ve İsrail’in uluslar arası kamuoyu nezdinde tecrit edilmesi gerektiğini söyledi.

Sık sık “Kahrolsun İsrail Siyonizmi”, “Faşizme Ölüm Halka Hürriyet” sloganları atan grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

tunceli_ic2.jpg