Ercan TOPAÇ

Tunceli Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle ilde “Bir Aşı Bir Fidan, Her Aşı Geleceğimize Nefes Olsun” projesi kapsamında Tunceli Devlet Hastanesi yanına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimine Vali Mehmet Ali Özkan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, Orman İşletme Müdürü Özcan Yüksel ile hastane çalışanları katıldı.

Temsili olarak ilk fidanı diken Vali Mehmet Ali Özkan daha sonra tamamlama aşısını oldu. Aşı olduktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Özkan, “Az önce ilimizdeki il sağlık müdürlüğümüz ve orman işletme müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol gereği hem ağaçlandırmayı hem de aşılamayı özendirmek için “Bir Aşı Bir Fidan ve Geleceği Nefes” kampanyası dahilinde fidanımızı diktik. Peşi sıra tamamlama aşımızı olduk” dedi.

Kentin aşılama bakımından iyi durumda olduğunu söyleyen Vali Özkan, “Tabi ilimiz birinci ve ikinci doz aşılama kapsamında oran olarak yüzde 72’lerde. Maviye dönmeye, daha sağlıklı, sıhhatli bir ortama kavuşmaya yüzde 3’lük bir oran kaldı ikinci doz aşılamalarımız kaldı. Bu vesileyle vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Hem kendi sağlığımız, hem toplum sağlığı hem de virüsün yaşam ortamının kalmaması için aşılama elimizdeki tek silah. Vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarına bekliyoruz. Hem aşılarını olsun, hem ağaç diksinler. Hem kendilerini hem çevreyi hem de ilimizin güzelliğine katkı sunsunlar. Tunceli’ye mavi yakışır. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Kampanyaya ilişkin bilgi veren Tunceli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir ise; “Aşılama çalışmalarının iyi bir düzeyde olduğu Tunceli ilimizde aşılamaya katkı vermek için böyle bir kampanya düzenledik. Sayın valimize ve orman işletme müdürümüze katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz. Bu sene birçok orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. Biz de bu kampanyayla hem aşılama çalışmalarımıza destek hem de yanan ormanlarımızın yerine yenilerini dikmeyi amaçlıyoruz. İlk doz aşısını olan her vatandaşımız için belirlediğimiz bölgelerde fidan dikimi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu