Tunceli Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen çocuk şenliğine Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul’un yanı sıra şube müdürleri Mustafa Aslanoğlu, Kazım Karaca, Süleyman Çakmak, okul müdürleri, öğretmenler, minik öğrenciler ve velileri katıldı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tunceli’de de 24-28 Mayıs 2010 tarihleri arasında "Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri" gerçekleştirildi. Şenliklerin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, “Şenliklerle, okul öncesi eğitiminin gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, bu konuda kamuoyu oluşturmak, toplumu okul öncesi eğitiminin önemi konusunda bilinçlendirmek amaçlandırmaktadır.  Ülkemizde 6 yaş eğitimin zorunlu hale getirilmesi çalışmaları devam etmektedir. İlimizde bu alanda pilot bölge olarak seçilen illerden birisidir” dedi.

senlik_ic.jpg

Yurdakul, konuşmasının devamında, “insan hayatının ilk 6 yılı önemli yıllardır. Bu yıllarda güvenle bakım verilmesinin yanı sıra, yaşamın gelişimine uygun etkinliklerle zenginleştirilmesi gerekmektedir. 21. yüzyılda yetişecek çocukların kendine güvenen, denemeler yapan, duygu ve düşüncelerini açıkça ifade edebilen bireyler olarak yetişebilmeleri ancak okul öncesi eğitim ile mümkündür. Okul öncesi eğitim alan çocukların, eğitim almayan çocuklara göre her gelişim alanında daha başarılı oldukları bir gerçektir. Tüm gelişimlerinin çok hızlı olduğu, sosyal becerilerin kazanıldığı, kişilik gelişiminin oluştuğu bu yaşlar eğitimde vazgeçilmez bir süreç" diye konuştu.

 Konuşmanın ardından Tunceli Atatürk Stadyumunda gösterilerini sergileyen miniklerin gösterileri izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. miniklerin velileri de görüntü ve resim almak için adeta birbirleriyle yarıştı.