Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen makamında yaptığı açıklamada, "8 Mart 2010 tarihinde Elazığ'ın Kovancılar İlçesi’nde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde ilimiz de etkilendi. Bu etkilenmedeki ana etken depremin şiddeti değil, binaların eski olması ve kullanılan yapı malzemelerinin dayanıksızlığından kaynaklandı. Bakanlık tarafından bu büyüklükteki bir depremin bu uzaklıktaki bölgeleri etkilemediği ilan edildi. Dolayısıyla ilimiz bu gerekçelerle afet kapsamına alınmadı. Ama Sayın Bakanımız Cemil Çiçek, 'Madem böyle bir etkilenme var biz Afet Fonu'ndan ve biraz da Sosyal Dayanışma Vakfı kaynaklarından yararlanmak üzere mağdur ailelere konuta kavuşturmak üzere karar aldık. Biz o yardımları prefabrik eve dönüştürme kararı aldık. Kendimiz ihalesini üstlendik. Mazgirt, Nazımiye, Pertek ve merkez ilçemizde, evleri ağır hasar gören 853 aileden şartları tutan 143 aileye soğuğa ve kış şartlarına dayanıklı prefabrik konut yapacağız ve kış gelmeden teslim edeceğiz" dedi.

Ayrıca Mazgirt ilçesinde ilave olarak Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan 50 aileye daha prefabrik ev yapılacağını ve 35 aileye ise evlerini onarmaları için nakit yardımı yapılacağını belirten Vali Taşkesen, "Bu yardımlardan kesinlikle yılın 12 ayı ilimizde oturan vatandaşları yararlandıracağız" dedi.

Taşkesen, bu iş için Tunceli'ye 2 milyon 800 bin TL ödeneğin şimdiden ayrıldığını, ihtiyaç halinde bu ödeneğin arttırılması için girişimlerde bulunacağını ve birkaç yılda Tunceli'deki yapıları depreme dayanıklı hale getireceklerini ifade etti.