Tunceli'de 3 gün önce şehir merkezini korumakla görevli polis özel hareket noktasına giden araçlara yapılan saldırıda ayak bileğinden yaralanan ve kimliği açıklanmayan özel harekatçı, ameliyat edilmek üzere helikopterle Diyarbakır'a oradan da uçakla Ankara'ya kaldırıldı. Yaralı özel hareket polisinin durumunun iyi olduğu ama ayak bileğindeki kırık nedeniyle ameliyata alınacağı öğrenildi.

Bu arada PKK'nın şehir merkezlerindeki hedeflere saldırıları arttıracağı istihbaratı nedeniyle Ankara'dan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanlığı'ndan geçici görevli Tunceli'ye takviye güç gönderildi. Uçakla Diyarbakır'a gelen takviye polis özel hareket timleri, buradan da polis helikopterleri ile Tunceli'ye getirildi.

Dün öğlen saatlerinden itibaren Bingöl'ün Genç, Yedisu, Yayladere, Kiğı ve Adaklı ilçeleri kırsal alanına helikopterler ile çok sayıda askeri birlik sevk edildi. Askeri yetkililer bu bölgelerde dağlık alanda gizlenen bazı PKK'lı grupların harakete geçtiği, bu nedenle de birliklerin geçiş güzergahına sevkedildiğini söyledi.

Dün akşam saatlerinde Tunceli'nin Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki bölgelere de çok sayıda yeni asker sevk edildi. Sabah saatlerinde Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan 2 Kobra saldırı helikopteri, Hozat İlçesi kırsalında yürütülen operasyon bölgesi kapsamındaki stratejik noktaları akşam saatlerine kadar bombaladı.

Kaynak : DHA