Vali Kaymak mesajında şunları kaydetti: “Her yıl 3 Aralık Günü  Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu günde engellilerin sorunları tartışılır, sakatlığa sebep olan etkenler açıklanır ve bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çareler araştırılır. Engellilerin eğitilebilmeleri ve iş sahibi olabilmeleri için gerekli şartlar oluşturulmaya çalışılır.

 

         Toplumumuzda engelli vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazladır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur.

 

              Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Hayatın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımını güçlendirecektir.

 

             Son yıllarda engelli kesimlerin sorunları ve çözümleri konusunda hükümetlerce yapılan düzenlemeler yanında sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın gittikçe artan faaliyetleri memnuniyet vericidir. Engelli vatandaşlarımıza sadece bu bugün değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız. Unutmamalıyız ki bizlerde her an engelli olabiliriz. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için herkes elinden geleni yapmalıdır.

 

               Bu duygularla, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve yaşanılabilir bir dünya diliyorum.

 

Mesajında, toplumda engelli vatandaşların sayısının oldukça fazla olduğuna vurgu yapan Vali Osman Kaymak, “Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Hayatın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımını güçlendirecektir” dedi.

Son yıllarda engelli insanların sorunlarının çözümüne ilişkin atılan adımların önemli olduğunu ifade eden Vali Kaymak, “Engelli vatandaşlarımıza sadece bu bugün değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız. Unutmamalıyız ki bizlerde her an engelli olabiliriz. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu duygularla, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve yaşanılabilir bir dünya diliyorum” şeklinde konuştu.