Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Olgun Öner yaptığı açıklamada, “Kurulumuzun amacı bağımlılık yapıcı maddelere karşı toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek, talep ve arzın azaltılmasını sağlamak ve madde kullanımını önlemektir. Sorunun çok boyutlu olması, mücadelenin kurumlar arası daha etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır.

 

    Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadelesinin, ağır ve geri dönüşü olmayan sonuçlarının hemen çözülmesi beklenemez. Bu süreçte gerek bizlerin gerekse ailelerin sorunu çözmeye yönelik çalışmalarda gerekli bütün fedakarlıkların ve özverili çalışmanın bu sorunun çözülmesinde etkili olacaktır. Burada alacağımız kararlar ile kurumlar ve daireler üzerlerine düşenleri yapacak, bunların takibi ve devamlılığı ile çözüm yolları ortaya konulacaktır” dedi.

 

    Planlanan ve önceki dönemden devam eden proje ve programların ele alındığı toplantıda Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü yöneticilerinin konuyla ilgili sunumu gerçekleşti. Önümüzdeki dönem için yapılacaklar ve sürdürülebilir kalıcı çözümler için kurum temsilcilerinin öneri ve görüşleri sunuldu.

   Toplantı uyuşturucu ile mücadele kapsamında yeni dönem için eylem planı hazırlanması konusunda görüş ve önerilerde bulunulmasının ardından sona erdi.