Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Olgun Öner, “Kurulumuzun amacı bağımlılık yapıcı maddelere karşı toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek, talep ve arzın azaltılmasını sağlamak ve madde kullanımını önlemektir. Sorunun çok boyutlu olması, mücadelenin kurumlar arası daha etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır.

    Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadelesinin, ağır ve geri dönüşü olmayan sonuçlarının hemen çözülmesi beklenemez. Bu süreçte gerek bizlerin gerekse ailelerin sorunu çözmeye yönelik çalışmalarda gerekli bütün fedakarlıkları ve özverili çalışmaları bu sorunun çözülmesinde etkili olacaktır. Burada alacağımız kararlar ile kurumlar üzerlerine düşenleri yapacak, bunların takibi ve devamlılığı ile çözüm yolları ortaya konulacaktır” dedi.

    Planlanan ve önceki dönemden devam eden proje ve faaliyetlerin ele alındığı toplantıda madde bağımlılığı eğitimleri, Mayıs ayından bu yana yapılan faaliyet ve programlar, bahse konu maddelere ulaşımın engellenmesi yönündeki faaliyetler,  bonzai ile ilgili genel bilgi sunumu, okullar ve eğitim kurumlarında ortak yapılan faaliyetler, fotoğraflamalar ve görsel sunumlar eşliğinde kurul üyeleri ile paylaşılırken, önümüzdeki dönem için yapılması ve uygulamaya konulması gereken konular ele alındı.

Toplantı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yeni dönem için eylem planı hazırlanması konusunda görüş ve önerilerde bulunulmasının ardından sona erdi.