Üniversite öğrencileri ile güvenlik görevlileri arasında zaman zaman yaşanan gerginliklere öğretim üyeleri müdahale ederek durumu sakinleştirdi.

Tunceli Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz Cuma günü, ODTÜ’de yaşanan olayları kınayan açıklama yapan üniversite senatosunu protesto etmek ve ODTÜ’lü öğrencilere destek amacıyla afiş asmak istemiş ancak Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un izin vermemesi üzerine öğrencilere, özel güvenlik görevlileri ile polis tarafından müdahalede bulunulmuştu. Müdahale esnasında gözaltına alınan 19 öğrenci emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, öğrenciler eylemlerini bugün de sürdürdü.

universite_ic.20130107192445.jpg

Üniversite senatosunun kararını geri alması ve Rektörün Cuma günü yaşanan olaylarla ilgili özür dilemesini talep eden yüzlerce öğrenci, Mühendislik Fakültesi’nde bir araya geldi. Elazığ’dan takviye gelen çevik kuvvet polisiyle Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polisin geniş güvenlik önlemi aldığı fakülteye öğrenciler kimlik kontrolünden geçirilerek alındı. Kontroller esnasında bazı öğrenciler polis tarafından gözaltına alındı.

universite_ic1.20130107192459.jpg

Fakülte önünde toplanan ve Rektörlüğe yürümek isteyen öğrencilere polis izin vermezken, zaman zaman arbede yaşandı. Araya öğretim görevlilerinin girmesiyle bir süre sonra öğrencilerin Rektörlük önüne yürümesine izin verildi. Alkış ve sloganlarla Rektörlük önüne gelen öğrenciler burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından yeniden mühendislik fakültesine dönen öğrenciler, buradaki bekleyişlerini sürdürürken, bazı öğrenciler, sınavlara giren öğrencileri protesto amacıyla sınavın yapıldığı salonlara kar topu attı.

univeriste_ic3.jpg

Yaşanan gerginlik esnasında Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un kardeşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boztuğ’un öğrencileri ve emniyet güçlerini yatıştırmak için çaba sarfetmesi dikkat çekti.

Yaşanan gerginliğin ardından Tunceli Üniversitesi Senatosu toplanarak 5 günlük tatil kararı aldı.