Alınan bilgiye göre Çıkrıkkapı Yaylası yönünden Yağlıdere ilçesine giden 01 AC 330 plakalı otomobildeki sürücüden şüphelenen vatandaşlar, aracın Yeşilpınar köyünden geçişi sırasında durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan ihbarın üzerine Yeşilpınar köyüne gelen jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bir süre sonra ilçe merkezinden geriye dönen aracı durduran jandarma ekipleri içinde bulunan H.Ö.'yü gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen H.Ö'nün, Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı bir köyün muhtarı olduğu ve daha önce "PKK militanlarına yardımcı olmak ve kuryelik yapmak" suçundan cezaevinde yattığı belirlendi. İlçedeki işlemlerinin ardından İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen H.Ö'nün sorgusunun sürdüğü öğrenilirken çevrede geniş çaplı arama başlatıldı.

Bilindiği üzere PKK'lı militanlar 26 Nisan günü Dereli ilçesinde askeri araca mayınlı saldırıda bulunmuş, bir astsubay şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı. Yine 24 Mayıs günü Giresun'un Aydınlar Mahallesi'nde bir polis aracı PKK'lılarca taranmış, olayda 2 polis yaralanmıştı.