Tunceli-Pülümür-Erzincan karayoluna 40. Kilometrede bulunan Dokuzkaya Köyü mevkiinde öğleden sonra yüzlerce ton ağırlığında iki kaya düştü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadığı olayda, düşen devasa boyuttaki kayalar nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunda ulaşım kontrollü şekilde sağlanabiliyor.

Tunceli-Pülümür-Erzincan karayoluna bu gün öğleden sonra dağdan kopan yüzlerce tonluk iki kaya düştü. Düşen kayalar nedeniyle karayolundaki ulaşım kısmen sağlanırken, ağır tonajlı araçların yoldaki bekleyişleri sürüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan en kısa karayolu olması nedeniyle trafik yoğunluğunun olduğu karayolundan kaya düşmesi anında geçen araç olmaması büyük bir faciayı da önlemiş oldu.

Diyarbakır’dan Ordu’ya yük götüren Tır Sürücüsü Ramazan Karslı kaya düşmesinden 15-20 saniyeyle kurtulduğunu söyledi.

Karslı, “Buraya geldiğimde bir toz bulutu yükseldi. Önce deprem oluyor diye düşündüm. Sonra bakınca kayaların düştüğünü gördüm. Şans eseri 15-20 saniyeyle kurtuldum. Bir dakika olmadı. Böyle anlar için bir dakika uzun bir zamandır” dedi.

Devasa kayaların düştüğü bölgede yolun ulaşıma açılması için karayolları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Düşen karayolunda bekleyişlerini sürdüren ağır tonajlı araç sürücüleri, yolun ne zaman trafiğe açılacağını bilmedikleri için akşam yemeği hazırlığına başladı.

Öte yandan akşam saatlerinde yol çift taraflı olarak ağır tonajlı araç geçişlerine kapatıldı.

İşte, olay yerinin fotoğrafları:

Haber: Ercan TOPAÇ, Celil Burak AĞAR, İsmail YOLERİ

kaya_ic-001.jpg

 

kaya_ic1.jpg

 

kaya_ic2.jpg

 

kaya_ic3.jpg

 

kaya_ic4.jpg

 

kaya_ic5.jpg

 

kaya_ic6.jpg

 

kaya_ic7.jpg

 

kaya_ic8.jpg