Grand Şaroğlu Hotel’de gerçekleşen olağan genel kurulda, baro eski başkanı Fatma Kalsen ile Avukat Hasan Özcan yarıştı. Yapılan oylamada, eski başkan Kalsen 13 oy alırken, Özcan, 22 oy alarak baronun yeni başkanı oldu.

Cumartesi günü gerçekleşen olağan genel kurulda divan oluşumuyla başladı.

Avukat Oğuz Dilek’in divan başkanlığına seçildiği kurulda, divan üyeliklerine Helin Reyhan Kuloğlu, Enver Doğan ve Eda Erdoğan Can seçildi.

baro_ic.20121014174239.jpg

Divan oluşumunun ardından bir konuşma yapan Avukat Fatma Kalsen, Türkiye’de ve bölgede temel hak ve özgürlükler ile yargı alanında yaşana sorunlara değindi.

Temel hak ve özgürlük talepleri konusundaki yapısal değişikliklerin bir an önce uygulanması gerektiğinin altını çizen Kalsen, bunun için yeni anayasa çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

Yeni anayasanın uzlaşmayla yapılması gerektiğini ifade eden Kalsen, anayasa yapılırken barışçıl, çoğulcu, katılımcı ve şeffaflığın esas alınmasının önemli olduğunu dile getirdi.

baro_ic1.20121014174249.jpg

İki yıl yaptığı baro başkanlığı süresince Dersim’e yaraşır bir tarzda hareket ettiğini kaydeden Avukat Fatma Kalsen, bu süreç içerisinde gerek bölge baroları, gerekse Türkiye Barolar Birliği nezdinde bir dizi çalışma yaptıklarını belirtti.

Konuşmanın ardından baronun iki yıllık faaliyet raporu okunarak aklandı.

Baronun 7. Olağan genel kurulunda yapılan seçimde başkan adayı Avukat Hasan Özcan 22 oy alarak baronun yeni başkanı oldu.