Baro yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizi derinden yaralayan Soma Faciası’na ilişkin incelemeler yapmak ve hukuki yardımda bulunmak amacıyla Soma’da bulunan meslektaşlarımıza yönelik hukuksuz ve insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz.

Siyasi iktidar, yaşanılan katliamda kendi sorumluluğunu da kabul edip, diğer sorumluları bulmak ve adalet önünde hesap vermelerini sağlamak yerine; her zaman halkın yanında ve adalet peşinde olmuş Çağdaş Hukukçular Derneği’ne mensup meslektaşlarımıza saldırmıştır. Meslektaşlarımızın darp edilerek, ters kelepçe takılmak suretiyle gözaltına alınması savunma mesleği mensupları olarak bizleri derinden yaralamıştır.

Yapılan bu saldırı, Soma’da gerçekleşen işçi katliamının gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya ve işçi ailelerine her koşulda destek olmaya çalışan meslektaşlarımızı engellemeye ve katliamın üstünü örtmeye yönelik bir saldırıdır.

Bizler Tunceli Barosu olarak meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Adil ve bağımsız yargının üç sac ayağından birisi olan savunma mesleğine yönelik her türlü saldırının adil ve bağımsız yargıya da bir saldırı olduğu gerçeğini hatırlatarak; demokratik hukuk devletinin bir gereği olarak bu saldırılara derhal son verilmesi, sorumlular hakkında yasal işlem başlatılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.”