Konuya ilişkin PTT önünde düzenlenen açıklamada konuşan Tüm Bel Sen Dersim Şube Başkanı Mazlum Doğan, üyelerinin sürgün ve baskınlarla karşı karşıya kaldığını belirterek,  “Bu kapsamda özellikle yerel yönetimlerde ülke genelinde birçok AKP'li belediyede Sendikamız üye ve yöneticileri hukuksuz bir şekilde işten atılmış, sözde disiplin cezalarına maruz kalmış; sürgünler ise adeta rutin hale dönüştürülmüştür. Bu anti demokratik ve hukuksuz uygulamaların en çok yoğunlaştığı yerlerden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesinde özellikle son 1 yıl içinde İSKİ ve İETT'de çalışan 18 yönetici ve üyemiz geçici görev veya tayin adı altında sürgüne gönderilmiştir. Üye ve yöneticilerimiz şahsında sendikamızı ve emek-demokrasi mücadelesini cezalandırmayı amaçlayan bu uygulamaların sonuncusu geçtiğimiz günlerde aralarında Sendikamız İstanbul 4 nolu şube başkanı Saadet Özsoy'un da olduğu İSKİ Genel Müdürlüğünde çalışan 6 arkadaşımızın yıllardır çalıştıkları işyerlerinden oldukça uzak, meslekleriyle ve tecrübeleriyle alakasız yerlere sürgün edilmesi şeklinde yaşanmıştır.  Söz konusu bu saldırıların Şube başkanımız, yöneticilerimiz ve üyelerimiz nezdinde Sendikal mücadelemizi cezalandırmak, bizlerin emek ve demokrasi mücadelesini geriletmek ve yerel yönetim emekçilerinin geneline gözdağı vermek olduğunu biliyoruz. Arkadaşlar, baskı, sürgün, emeklilik dayatması ve çalışma barışını bozmayı nerde ve kim yaparsa yapsın şiddetle karşısındayız. Bu uygulamaları kabul etmiyoruz” dedi.

Doğan açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “TÜM BEL SEN Şube başkanımız ile sendika üye ve yöneticilerimize yönelik bu son sürgün, iktidardan bağımsız, yandaşlığı kabul etmeyen emekten yana bağımsızlıkçı sendikal çizgisine ve sendikal hak ve özgürlüklerin geneline yönelik bir saldırı olarak görüyoruz.

İSKİ ve İETT Sayın Genel Müdürlerine buradan sesleniyoruz. Bu kutuplaştırma siyasetinden vazgeçin. Anayasaya ve en temel insan haklarına aykırı olması bağlamında Anayasal bir suç niteliğinde olan ayrımcı ve anti demokratik uygulamalara bir an önce son verin. Bu kapsamda sizleri, geçici görev veya tayin adı altındaki sürgün işlemlerinin iptal edilerek, geçmişte sürgüne gönderilen arkadaşlarımızın eski görevlerine ve görev yerlerine iade edilmesi için gereğini yapmaya çağırıyoruz.”