Dersim, Elazığ, Malatya ve Erzincan’dan delegelerin katılımıyla yapılan kongreye çok sayıda davetli de katıldı. Dersim barosu başkanı Kenan Çetin’in divan başkanlığını yaptığı kongrede, mevcut şube başkanı Mazlum Doğan yapılan seçim sonrasında yeniden başkanlığa seçildi.

Önceki dönem şube başkanlığını yürüten Mazlum Doğan yaptığı konuşmada ekonomide kriz çanlarının yükseldiğini belirterek “ Zam üstüne zamlarla her geçen gün yaşama koşullarımız kötüleşiyor. Türlü adlar altında alınan vergiler ile satın alma gücümüz düşerken hayat pahalılığı artıyor, reel ücretlerimiz eriyor. İnsanca bir yaşam için talep ettiğimiz ücrete, ülke kaynakları yetersiz diyorlar. Eğitim ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere kamusal hizmetlerin tümünde sermaye hâkimiyetinin arttırılıp sosyal devlet tasfiye ediliyor” dedi.

Kongrede HDP İl Eş Başkanı İbrahim Kasun, EMEP GYK Üyesi Mustafa Taşkale, Munzur Kültürel ve Doğal Miras Korumu Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım da birer konuşma yaptı.

Konuşmalar sonrasına okunana raporların ardından seçime geçildi. Mevcut şube başkanı Mazlum Mazlum Doğan’ın yeniden şube başkanı seçildiği seçime tek liste ile gidildi.

tum-bel-sen-dersim-(1).jpg