Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda sözleşme imzalanması nedeniyle program düzenlendi. 
Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programa Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Canan Ay Doğan, Ümit Kaya ile çalışanlar katıldı.
Programda konuşan ve Belediyenin mali bütçesinin sıkıntılı olduğu bir dönemde olanaklarını kamu emekçileri lehine kullandığı için Başkan Maçoğlu ile yönetime teşekkür eden Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Umuyorum yaptığımız sözleşme bölgede örnek olmakla birlikte sıkıntılar aşıldığında Türkiye’de de ekonomik ve sosyal anlamda örnek bir sözleşme olacak” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise; sözleşmede önemli buldukları ve kabul ettikleri maddeler olduğunu söyledi.
Görüşmelerin tartışma değil müzakereyle sonuçlandırıldığının altını çizen Maçoğlu, “Sendika yöneticileri ile çalışanlarımızın bu anlayışına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2021 tarihlerini kapsayan sosyal denge sözleşmesi ile çalışanlara verilen haklar şöyle:
İYİLEŞTİRME ZAMMI:
Tüm Bel Sen üyesi çalışanların halen almakta oldukları aylıklarına ilaveten her ay sosyal denge ve iyileştirme yardımı olarak, birinci derecede en yüksek devlet memuru göstergesinin o yılın memur maaş kat sayısı çarpımı ile oluşan miktarın yüzde 100’ü net olarak ödenecek.
İKRAMİYE
Aralık ayında maaşla birlikte net bin 250 TL yılbaşı ikramiyesi, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Bayramı’nda 2 bin TL net bayram ikramiyesi.
DİĞER HAK VE ÜCRETLİ İZİNLER
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kadın çalışanlar izinli sayılacak.
Çalışanın alkol, kumar vb. alışkanlıklar ile aile içi şiddet uyguladığı anlaşıldığı takdirde, sözleşmeden elde ettiği hak ve alacaklardan faydalandırılmayacaktır. Çalışan birden çok eşli evlilik yapar ise; sözleşmeden doğan haklardan faydalandırılmayacaktır. 
Çalışanların hizmet verdikleri alanlarda, halk ile daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla ana dil ve yerel dillerde öğrenim görmelerine belediye olanak sağlar. Belediye yönetimi ve çalışanlar verdiği hizmetlerde ekolojik dengeyi korumayı esas alır.

img_5957.jpgimg_5963.jpgimg_5975.jpgimg_5978.jpg

img_5984.jpg