Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, 21-25 Haziran 2010 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerine yapmış olduğu ziyarette dört üniversite ile daha öğretim elemanı ve öğrenci değişim işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Yapılan bu son protokoller ile Tunceli Üniversitesi’nin ABD’deki üniversitelerle yapmış olduğu ikili anlaşmaların sayısı altıya çıkmış oldu.  Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un girişimleri sonucu daha önce University of Houston ve Texas Technical University ile yapılan öğretim elemanı ve öğrenci değişim işbirliği anlaşmalarından sonra son yapılan ABD ziyaretinde sırasıyla; Jackson State University, Tougaloo College,  Mississippi College ve The University of Southern Mississippi ile ikili anlaşmalar imzalandı.

 

degisim_ic.jpg

 

ABD’deki üniversitelere yapılan ziyaretlerin oldukça olumlu geçtiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, “Yapılan bu anlaşmalar sayesinde ABD’de üniversitemizi tanıtma imkanının elde ettik. Üniversitemizden ABD’deki altı üniversiteye öğretim elemanı ve öğrenci göndereceğiz yine o üniversitelerden de üniversitemize öğretim elemanı ve öğrenci gelecek” dedi.

Kaynak: Tunceli Üniversitesi