Tunceli Üniversitesi Senatosu’nun o çokluğuyla aldığı kararda, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması nedeniyle düzenlenen törende olay çıkaran öğrenciler ile onlara destek verenler kınandı.

Senatonun aldığı kararı makamında düzenlediği toplantıyla basın mensuplarına açıklamayan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, “Yazılımların yüzde yüz, donanımının ise yüzde sekseni ülkemizin yetişmiş insan gücü tarafından yapılan yüksek çözünürlüklü Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması sırasında, eş zamanlı olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde 18 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen tören sırasında gerçekleştirilen ve Molotof kokteyli, taş ve sopaların kullanıldığı protesto eylemlerini, Tunceli Üniversitesi Senatosu olarak kınıyoruz.

Ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olan bilimsel ve teknolojik bir projenin hayata geçirildiği böyle bir günde, demokratik ifade özgürlüğü dışında ve terör-şiddet-kaba kuvvet gibi yöntemlerle protesto eylemi yapanları ve daha sonra yapılan açıklamalarla bu yönteme başvuranlara destek verenleri kınadığımızın tüm kamuoyuna saygılarımızla duyurulmasına oy çokluğu ile karar verildi” dedi.