Bilgilendirme toplantısına, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, yönetim kurulu üyeleri, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Hıdır Belice, Vergi Dairesi Müdürü İlhan Yılmaz, Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel, Erzincan SMMM odası başkanı Adem Duman, Tunceli SGK il müdürlüğü yetkilileri, Tunceli’de faaliyet yürüten muhasebeciler ve esnaf katıldı.

TSO Başkanı Yusuf Cengiz yaptığı açılış konuşmasında çıkarılan torba yasanın beklentileri karşılamadığını, halkın daha kapsamlı bir yasa beklediğini ancak bir nebze de olsa fayda sağladığını söyledi.

Torba yasanın odalarda ki uygulamasından bahseden Cengiz peşin ödemelerde faiz affı ve yüzde 10 indirim uygulandığını belirterek son başvuru tarihi olan 30 Kasım tarihine kadar yapılandırma için başvuru yapılması gerektiğini vurguladı.

Cengiz, ayrıca geçen sene yürürlüğe giren yasa ile yılsonu defter tasdiki için noterler tarafından isteten Ticaret Sicil Tasdiknamesinin zorunlu olduğunu ve alınabilmesi için odalara olan borçların ödenmiş olması gerektiğini hatırlatarak bu yasadan faydalanılması gerektiğini yineledi.

Cengiz’in ardından konuşma yapan Hıdır Belice ise ildeki esnafın durumunu ve çektikleri güçlüklere değinerek bu bilgilendirme toplantılarına bile katılımda güçlük çektiklerini belirtti.

Belice, esnafın kira sigorta vergi vb. ödemelerde güçlük çektiğini ve sağlıklı ticaretin yapılamadığını da sözlerine ekledi.

Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel ise esnafa destek oldukları ve bu toplantıya katkı sundukları için muhasebecilere ve TTSO Başkanı Yusuf Cengiz’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Tunceli Vergi Dairesi Temsilcileri, SGK temsilcileri Erzincan SMMM odası başkanı sunumlarını yaparak gerekli yasal bilgilendirmeyi ve yasa kapsamındaki borçlar hakkında bilgi verdi.