Gerçekleşecek olan çalıştayda, çözüm süreci değerlendirilerek, gelecekte nasıl bir sürecin istendiği konu edilecek.

Dersim’de, barış için çalışma kararı alan Dersim gençleri, 12 Mayıs tarihinde "Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi" oluşturmuştu. Dersim Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Ferhat Güven ve 5 arkadaşı, kentteki bir Otelde gerçekleştirdiği basın toplantısında “Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi" oluşturduklarını belirterek, "Bilindiği üzere ülkemizde bir yılı aşkın süredir bir çözüm süreci var. Bizler de barışın kentinden barış sürecini desteklediğimizi belirtmek istiyoruz" demişti.

Bugünlerde ise Toplumsal Barış ve Gençlik Girişimi olarak çalıştaya hazırlandıklarını söyleyen Toplumsal Barış ve Gençlik Girişimi’nin Eş Sözcüsü Ferhat Güven, “ ‘Dilimiz, kültürümüz, inancımız, özgürlüğümüz için barış istiyoruz’ şiarıyla yerel dinamiklerin katılacağı bir çalıştay düzenleyeceğiz” dedi.

 Gerçekleşecek olan çalıştaya hazırlanırken esas alınan noktanın, Hakkârili bir genç ile Edirneli bir gencin, Dersimli bir genç ile İzmirli bir gencin ortak noktada buluşturacak yöntemin gelecek olduğunu söyleyen Güven, “ Madem ki bu ülkede yaşayan gençleri gelecek ortak noktada buluşturuyorsa, geleceğimizin barış ağıyla örülmesi için toplumsal barışın gençlik girişimi olarak Dersim’de bir Barış Çalıştayı düzenleyeceğiz. Gençler olarak hem çözüm sürecini değerlendireceğiz, hem de gelecekte nasıl bir süreç istiyoruz başlıkları altında çalıştayımızı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi çalıştayı 22 Kasım saat 13.00’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşecek.