Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonun da “Gençlik Gelecek Barış Gelecek” sloganıyla gençlik buluşması gerçekleştirildi. Düzenlenen gençlik buluşmasına kentteki siyasi partiler davet edilmezken oluşturulan heyetin siyasi partileri ziyaret edeceği de belirtildi.

Gençlik buluşmasında Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişiminin projelerini ve faaliyetlerini paylaşan Derya Irmak 2015 yılı faaliyet raporunu delegelerle paylaşmasının ardından 2016 yılı içerisinde yapılacak projelere dönük fikir alış verişinde de bulundu.

Buluşmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eş Sözcüsü Ferhat Güven şunları ifade etti: “Yunus Emre’nin, Hacı Bektaşi Veli’nin, Mevlana’nın, Pir Sultan’ın, Yörük Ali Efenin sesi, ilimi, irfanı olmak; onların ismini zikretmek değildir. Gelin canlar bir olalım ilkesiyle yola çıkıp ortak sorunlarımıza ortak çözüm üretmenin işlevidir. İşte biz bugün gençler olarak ilimi, irfan edebi ile bir araya gelerek Türkiye Gençliğine çağrıda bulunuyoruz. Gelin bir olalım iri olalım bu çatışmalı ortamın karşısın da dimdik duralım. Gençlik gelecek ise gelecek biz isek geleceği barış, kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik mekanizmasıyla buluşturabilmek adına bir araya gelmeliyiz.”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Mecliste grubu bulunan siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyoruz, barış için bize düşen görev ne ise yapmaya hazırız” diyen Eş Sözcü Güven sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz genciz, geleceğiz. Yeter artık bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Çözüm süreci devam etsin. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyoruz. Süreç devam etsin annelerimiz ağlamasın. Toprak anaya annelerimizin evlat acısı kokan gözyaşlarına daha fazla şahitlik etmesin. Tüm kesime çağrıda bulunuyoruz artık yeter. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Mecliste gurubu bulunan siyasi parti liderlerine sesleniyoruz. Bu kanı, revanı durduracak adım ne ise lütfen bir araya gelelim ve bu kanı revanı durduralım biz bunun için üzerimize düşen görevi yapmaya da hazırız.”

Gençlik buluşmasına yapılan sunumlarla devam etti.  Makine Mühendisliği Öğrenci Komisyonu adına hazırlanan sunumu Tahsin Yıldızcan ve Delil Aksu, Toplumsal Barış Barış İçin Gençlik Girişimi Adına hazırlanan sunumu Ender Şimşek, Kültür ve Sanatsal Faaliyetler adına hazırlanan sunumu ise Derya Irmak anlattı. Sunumların ardından gençlik buluşması oturumu kapatıldı.

Delege sistemi ile oluşturulan heyet Kent Valiliği, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Adliyesi, Tunceli Üniversitesi’nden randevu talep edecek.

Heyet ikinci randevuyu ise kentteki siyasi parti ve derneklerden isteyecek. Heyet oluşturduğu raporu randevu sistemini kabul eden kurum temsilcilerine ileteceğini de ifade etti.