Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Merkez İnönü Mahallesi’nde yapımı tamamlanan konutların anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti.

Hak sahibi vatandaşlarla görüşen Vali Osman Kaymak konutların çok daha önce teslim edileceğini fakat; konutlarda meydana gelen hırsızlık vakasından dolayı teslimatın geciktiğini belirtti. Gerek TOKİ yetkilileri gerek müteahhitlerle görüşerek eksikliklerin hızlı bir şekilde giderildiğini söyleyen Vali Osman Kaymak kış öncesinde vatandaşlara konutlarını teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

toki_ic-002.jpg

Vali Kaymak, “Öncelikle dar gelirli ailelerimizi ön planda tutarak yapılan bu daireler kendileri için güzel bir imkandır. Ortalama 42 metrekare olan dairelerimiz zor durumda olan, dar gelirli vatandaşlarımız için hem ödeme noktasında hem uzun vadede hayatlarını bir düzene sokma açısından çok büyük bir artıdır. Yapımı tamamlanan konutlarımızı 5-6 ay önce teslimi düşünülmekteyken sizlerin de takip ettiği üzere elektrik ve su sayaçlarında meydana gelen hırsızlık olayı teslimatı geciktirdi. Gerek TOKİ yetkilileri gerek müteahhitlerimizle görüşerek eksiklikleri hızlı bir şekilde giderildik ve teslimat aşamasına geldik. Buradan tüm hak sahibi vatandaşlarımıza sesleniyorum, biran önce konutlarına taşınsınlar ki hem onların hayatı belli bir düzene girsin, bizler de kalan eksikleri hızlı bir şekilde tamamlayarak vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde evlerinde oturabilmelerini sağlayabilelim. Ayrıca konutların küçük yaptırıldığı, sadece Tunceli'de bu kadar küçük TOKİ konutlarının olduğu gibi çıkan haberler ve söylentiler için şunu açık bir şekilde söylemek gerekirse ortalama 42 metrekarelik dar gelirli ailelerimize yaptırılan bu tarz konutlar birçok ilimizde mevcuttur. Tabi ki daha büyük daireler olmasını bizler de istiyoruz. Şunu görmek gerekiyor ki dar gelirli vatandaşlarımız için yapılmış bu konutlar bir başlangıçtır, ilerleyen zamanlarda daha büyük ve daha kapsamlı daireleri içeren projelerimiz devam edecektir ” dedi.

 toki_ic1-002.jpg

             Hak sahibi vatandaşlara konutlarının anahtarlarını teslim eden Vali Osman Kaymak yapımı tamamlanan diğer konutları da gezerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaymak, Konutlarda hiçbir eksiğin kalmaması konusunda yetkililere talimat verdi.