Tunceli’nin Ovacık İlçesi Munzur Dağları eteklerinde kurulmuş 3 bin 700 nüfuslu küçük bir ilçe. İlçe, bugüne kadar doğal güzellikleriyle gündeme gelmiş olsa da bu ara TKP’li bir belediye başkanı çıkarmasıyla yeniden Türkiye gündeminde.

Ovacık, TKP’nin Türkiye’de belediye başkanlığını kazandığı tek ilçe olma özelliğine de sahip.

BDP’li Başkan Mustafa Sarıgül’den Belediye Başkanlığı kazanan Sağlık Memuru olan Maçoğlu’nu tebrik eden ilçe sakinleri de seçim sonuçlarından memnun görünüyor.

Seçimlere ilişkin açıklamada bulunan Fatih Mehmet Maçoğlu, “Biz seçim çalışmalarına 21 Eylül 2013 tarihinde başladık. Demokratik Haklar Federasyonu çalışanı olarak geldik. Ancak burada Türkiye Komünist Partisi’nin desteklediği, birlikte ittifak ettiği Dersim Derneklerinden de arkadaşların da Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonunun da desteği ama asıl öznesi Ovacık Halk Dayanışmasıyla çeşitli siyasal hareketlerden bu programı doğru bulan herkesin katıldığı, bir çok düşüncedeki arkadaşların ilmik ilmik ördüğü bir program hazırladık. Buradaki çalışmalarımızda öncelikle mahalle komisyonları, kadın komisyonları ile doğal çalışanlardan oluşan komisyonlar oluşturduk. Bu, adamcılığın, grupçuluğun yapıldığı ve bundan rahatsız olanların, toplumun bir araya gelmesiyle oluştu” dedi.

ovacik_ic-001.jpg

Halkla birlikte birçok şeye imza atacaklarını düşündüğünü dile getiren Maçoğlu, “Özellikle mahalle komisyonları, mahalle meclisleri, gençlik komisyonları; devrimci halk meclislerini oluşturarak kararları birlikte alacağız. Bizde şöyle bir vaad olmadı. Biz her şeyi biliyoruz demedik. Birlikte karar alarak Ovacık’a ihtiyacı olan hizmetleri halkla birlikte yapacağız” diye konuştu.

TKP’den seçildiği için mutlu olduğunu belirten Maçoğlu, ilçede ciddi güven sorununun yanı sıra imar, konut sorunu ve kentleşme konusundaki sıkıntıları da halkla birlikte aşmayı planladıklarını söyledi.

Maçoğlu, 2 bin 401 seçmenin bulunduğu ilçede, sandık başına giden bin 900 seçmenden 656’sının oyunu alarak belediye başkanı seçildi.

Maçoğlu’nu 607 oyla BDP, 281 oyla CHP ve 227 oyla Ak Parti’nin adayı takip etti.

Maçoğlu, evli ve 2 çocuk babası.