Gözlü, mesajında şunları kaydetti: “Gazetecilerin kazanılmış birçok haktan yoksun kaldığı, Türkiye ve bölgede çok zor şartlar altında, sosyal haklardan yoksun, düşük ücretle çalışmaya mecbur bırakılmış bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe daha girmiş bulunuyoruz.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 52’nci yılı. Gazetecilerin ağır koşullarda çalışmasına son vermek adına 10 Ocak 1961’de büyük bir adım atıldı. Yarım asır önce “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başlayan bu önemli gün, 1972 yılından bu yana da bayram olma niteliğini kaybederek “Çalışan Gazeteciler Günü”ne dönüştü. 12 Mart darbesi ile anayasal hakların birçoğunda olduğu gibi, gazeteciler de kazanılmış birçok haktan yoksun kaldı. Bu nedenle çalışan gazetecilerin bayramı yalnızca 11 yıl sürdü.

 

Gazeteciler, ekonomik açıdan, sendikal haklar açısından, sosyal güvence açısından da gerilemeye başladı. Tüm yaşanan bu olumsuzluklara bir de gazetecilere yönelik açılan davalardaki artışlar, tutuklanmalar, ifade özgürlüğü raporları gibi özellikle son dönemde yaşanan olumsuz gelişmeleri takip ediyoruz.

 

Tüm bu gelişmeler ışığında ülkemizde gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirmelerin olduğu, demokrasinin geliştiği ve yerleştiği bir Türkiye özlemi ile tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”