GENÇSEM’den danışmanlık hizmeti alan 8 gencin 2 ayda oluşturduğu resimlerden oluşan serginin açılışında konuşan gençlerden Ali Altun, serginin kendilerine fırsat verilmesi halinde nelerin başarılabileceğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Altun, sergiye katkı sunan başta Belediye Başkanı Edibe Şahin ve eğitmenler olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Edibe Şahin ise; yaptığı konuşmada “Bu çalışmayı başlatırken, bu gençlerin aslında çok büyük düşüncelere sahip olduklarını biliyorduk. Kısa sürede önemli sonuçlar aldık. Bizler yıllarca ötekileştirilen bir kentin yurttaşları olduk. Ancak ötekileştirilmiş olmamıza rağmen biz de kendi içimizde birilerini ötekileştirdik. Ters Işık sergisi ötekileştirme yerine empati kurmamız gerektiğinin göstergesi” dedi.

İş Kur ile yürütülen projelerin kısa süreli olmasından şikayet eden Başkan Şahin, “Bunların proje olarak kalmasını değil sürdürülebilir ve sürekli olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda talebimiz var” diye konuştu.

Şahin, İş Kur dışında Halk Eğitim Merkezi ile de kurs çalışması yürüteceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kursun kurdelesi, Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş ve mahalle muhtarları tarafından kesildi.

Tunceli Belediyesi Sergi Salonu’nda açılan ve bir ay açık kalacak olan sergiden elde edilecek gelir, merkez için kullanılacak.