Bu yıl 47. gerçekleştirilen Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında ilimiz Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler Hasret Özcan, Emircan Ataş ve öğretmen Yunus Özen, Teknoloji Tasarım alanında bölge birincisi oldu.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi sonunda Teknoloji Tasarım dalında birinci olan “Egzersiz Yaptıran Robot Eldiven” projesi hakkında Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca’ya bilgi veren öğrenciler “Omurilik zedelenmesinden kaynaklı olarak hareket kaybının ve psikolojik beklentilerin en kısa sürede geri kazandırılması için tasarlanmıştır. Bireysel olarak belirli fizyoterapik hareketlerin bir uzman tavsiyesinde kolaylıkla yapılabilmesi sağlanmaktadır. Bu şekilde hasta istediği her an cihaz yardımı ile egzersiz yapabilir” dedi.

Teknoloji Tasarım alanında birinci olan öğrenciler, Ankara’da düzenlenecek olan finale katılmaya da hak kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca Malatya’da derece yapan öğretmen ve öğrencileri başarılarından ötürü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.