Ak Parti İl Binası’nda Haşim Keklik’in aday adaylığını açıklaması nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Keklik’in yanı sıra İl Başkanı Erkan Eroğlu ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının ilk konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Erkan Eroğlu, “Bugün bizim için son derece anlamlı bir gün. Aday adayımız Sayın Haşim Keklik Bey aramızda. Kendisi Dersim’in yetiştirdiği ender insanlardan biri. Yıllarca bürokraside hizmet vermiş bir ağabeyimizin Ak Parti’den aday adayı olması bizleri sevindirdi. .Yeni anayasa ve demokratikleşme için, Tunceli’nin kendini daha iyi ifade edebilmesi için, kardeşliğin, barışın ve huzurun kenti Dersim’den 7 Haziran seçimlerinde mutlaka bir milletvekili çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Haşim Keklik: “Tunceli şu anki imajı hak etmiyor”

İl Başkanının ardından partililere seslenen aday adayı Haşim Keklik, daha önceki dönemlerde de kendisine adaylık teklifleri geldiğini ancak bunları kabul etmediğini söyledi.

Bu dönem için kendisine yapılan teklifi bir çok çevreyle değerlendirdikten sonra aday adayı olmaya karır verdiğini belirten Keklik, “Aday ben olayım başka biri olsun. Bu dönemde mutlaka bir Tunceli AK Parti milletvekilinin olması lazım. Buna inanmamız lazım. Bu memlekete yapılacak çok önemli bir faydadır bir iyiliktir. Memlekete büyük bir hizmettir. Ben böyle düşünüyorum. Kim olursa olsun çalışacağız. Ak Parti'den bir milletvekili Ankara'ya göndermemiz lazım. Gidecek kişinin de işi çok zor. Tunceli’nin imajını mutlaka değiştirmemiz lazım. Nereye giderseniz gidin Tunceliliyim dediğiniz zaman şöyle bir bakıyorlar size. Tunceli'nin iyi bir şekilde temsil edildiğini düşünmüyorum. Zarar verildiğini görüyorum. Halbuki bu memleket bu tarz bir imajı hak etmiyor" diye konuştu.

Ak Parti’den aday adayı olan Haşim Keklik’in özgeçmişi şöyle:

Tunceli Pertek’te çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olarak 1951'de dünyaya geldi. İlkokul öğrenimini sırayla Pertek ve İliç’te bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden 1979'da Elektronik Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik bölümünde tamamladı. Bir süre Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim ve Mühendislik Fakültesinde öğretim görevlisi olarak görev aldı. 54. hükümette Başbakanlık Müşaviri olarak Savunma Sanayi, Uluslararası İşbirlikleri, Teknoloji politikaları, Sanayi Yatırımları konularında danışmanlık yaptı. 2003 yılında Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. 11 yıl boyunca görevi yaparak 2013 yılı sonunda emekli oldu. 2003-2010 yılları arasında TEDAŞ genel müdürlüğü yanında Kamu İş Sendikası başkanlığı görevini de yürüttü. Sosyal, Ekonomik Ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi ve ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfının kurucu üyesidir. Halen enerji sektöründe kendi işini yapmaktadır. Ayrıca Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği yönetim kurul üyesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.